Verrassende liefhebbers

Diverse mannen komen trouw mee naar onze winkels als hun vrouwelijke schone de nieuwe collectie komt bewonderen en passen. Wie zijn deze mannen en wat beweegt hen om vrijwillig mee te komen, want winkelen is over het algemeen niet van elke man de grootste hobby. We vroegen het een paar van hen, waaronder Fred Buis uit Amsterdam.

Fred Buis komt al sinds jaar en dag met zijn vrouw bij Fastenau. Eigenlijk gaan ze altijd samen winkelen, vertelt Fred. Hij gaat graag met haar mee om te kijken of iets haar wel staat, en of verkopers haar geen rare dingen aanpraten. Hij noemt zich een beetje haar bodyguard. Maar dames vindt hij sowieso prettig gezelschap. En als hij er toch is, geeft hij ook andere dames in de winkel graag adviezen.
“Mijn vrouw heeft een vol postuur en slaagt daardoor niet in veel winkels”, vertelt Fred. “Kleding boven maat 52 kom je slecht tegen in winkels. Maar bij Fastenau hebben ze mooie ruimvallende bloesjes en poncho’s en altijd in mooie kleuren. Zwart en bepaalde kleuren rood staan mijn vrouw het mooist vind ik. We gaan ook graag naar de modeshows. Lekker met een hapje en een drankje. Daar zijn meestal maar weinig mannen, maar ik vind het leuk.”
Als voormalig drukker heeft Hans een professionele kijk op kleuren en dessins. “Ik doe alles net als in de grafische wereld. Ik heb een snel oog. Ik ga door de winkel, zoek de kleur op, zoek de goede maat en pak meteen het beste eruit. Mijn vrouw is niet zo mobiel, daarom de ik het voor haar. Het passen zelf is ook altijd snel gedaan. De meeste tijd gaat op aan het kopje koffie erna, want dat is ook altijd heel gezellig. Fastenau is voor ons een uitstapje.”

Lees het hele verhaal in de laatste editie van ons magazine, Finnska Sanomat.

Reacties uitgeschakeld.