Nieuw bij Fastenau: Trine Kryger Simonsen

Wij zijn blij om voor het eerst de collectie van Trine Kryger Simonsen in de winkel te presenteren. In dit nieuwsbericht een kleine kennismaking met de ontwerpster.

CONCEPT

Het label TRINE KRYGER SIMONSEN is in 2000 opgericht met Trine als ontwerper en eigenaar van het bedrijf. Het concept van het label is Sophisticated New Elegance en combineert een unieke expressie met draagbaar design in perfecte pasvorm. Kunst en houding smelten samen en creëren een helder grafisch silhouet – alles in exclusieve en unieke materialen. Een moderne kosmopolitische blik met een avant-garde-aanraking wordt uitgedrukt en vormt geavanceerde kleding met een koele houding voor moderne, onafhankelijke vrouwen. TRINE KRYGER SIMONSEN produceert uitsluitend in Europa.

DE ONTWERPER

Trine Kryger Simonsen is de ontwerper en eigenaar van het bedrijf. Zij is geboren in 1972. Zij behaalde haar diploma in modeontwerp van de Design School ‘Fachhochschule für Gestaltung’ Hamburg, Duitsland in 1999. Ze heeft meerdere internationale designprijzen gewonnen en kreeg in 2000 een 3-jarige beurs van Deense Stichting van Kunsten. Na 8 jaar in Duitsland keerde ze terug naar Denemarken om haar eigen bedrijf te vestigen. De eerste collectie kwam op de markt in 2002.

EEN VERSE ZEEBRIES

De collecties van TRINE KRYGER SIMONSEN worden gecreëerd in een prachtige en inspirerende omgeving. De inrichting is een oud magazijn uit 1895, gelegen aan de charmante dokken Bogense, een klein vissersdorpje op het eiland Funen. Hier heeft het bedrijf zijn showroom, kantoren en designstudio’s in grote, lichte kamers met uitzicht op de activiteiten van de lokale vissers. Deze omgeving is een krachtige combinatie van oud vakmanschap en bloeiende creatieve bedrijven.

Reacties uitgeschakeld.